Mallioppilas

Meidän viikonloppu piti sisällään perinteiseen tapaan koirakoulua, jota meillä onkin jälellä vielä muutaman sunnuntain verran. Perjantaina vedettiin isommalla porukalla myös "omatoimiset" treenit ja se olikin mukavaa vaihtelua. Meitä oli peräti 6 kelpietä ja yksi "wannabe-kelpie" eli Hilda-heeleri, sekä 5 ihmistä. Saatan laskea väärinkin mutta joka tapauksessa isolla porukalla oltiin! Reenailtiin pentujen kanssa vähän näyttelyhommia ja me sitten Aadan kanssa koitettiin joissain väleissä harjoitella kontaktin ottamista häiriötekijöiden läsnäollessa. Kovasti tietty Aadaa kiinnosti lähellä olevat koirat, olihan siellä veli-Papi ja äiti-Roka. Hienosti sain kuitenkin Aadan huomion ja tehtiin muutamat tokon perusliikkeet. Ihan kohtalaisen hyvin jaksoi pikkupentukin keskittyä vaikka vieressä oli lempparityyppejä iso kasa. Kuvia ei valitettavasti tältä reissulta tullut otettua.


Sunnuntaina koirakoulussa otettiin jälleen perusasentoa, maahanmenoa ja seuraamista. Ne sujuu meiltä hienosti, pientä hiomista omissa liikkeissä ja eleissä... mutta ne ovat makuasioita! Seuraaminen sujui oikein hyvin ja reippaasti, ohiteltiin toisen pennun kanssa ristiin ja rastiin toisiamme, eikä sekään tuottanut keskittymisvaikeuksia. Tyytyväinen saan olla, kun on vieressä niin reipas ja motivoitunut pentu!

Eilen startattiin viikko reippaalla metsälenkillä ja kelpielapsi pääsikin rallattelemaan oikein kunnolla. Tuommoset lenkit on Aadan lemppareita, kun pääsee olemaan vapaana ja seikkailemaan metsässä tutkien erilaisia asioita. Ollaan myös usein yhdistetty metsäretken yhteyteen joitakin tehtäviä mitä Aada pääsee tekemään. Eilen harjoiteltiin ihmisen etsintää ja mentiin vielä lenkin päätteeksi hiekkakentälle ottamaan muutamat harjoitukset ja lopuksi kunnon leikit ja juoksut tietysti. Energiaa riitti vielä veden ääressä juoksenteluun. Aada meinasi juosta vahingossa syvemmälle veteen kepin perässä, mutta tajusi hyvin äkkiä että tassut ei kestä kylmää (ja märkää) vettä, iik! Postauksen kuvasadosta vastaa metsäretken kuvat ja muutama muu hajaotos, olkaa hyvät.Loppuun vielä kuva Alvinin ja Aadan hellyyshetkestä,
nuo kaksi ovat niin mainioita yhdessä!

Eilen tein vielä yhden omassa mittakaavassa merkittävän jutun, nimittäin ilmoitin Aadan ensimmäiseen näyttelyyn! Joulukuussa tiedossa siis Helsinki ja Messukeskus. Hieman juu jännittää, mutta eiköhän se kuulu asiaan. Hyvällä mallilla ollaan näyttelytreenien suhteen, pari koulutusta on tulossa ennen tuota näyttelyä joten en ressaa liikoja. Kivaa ja hyvällä tavalla jännittävää avata näyttelyura vihdoin.

Kommentit

Suositut tekstit