Vauhdikas viikonloppu

Kun omistaa nuoren ja vauhdikkaan koiranpennun, tekee itse kaikkensa jotta se saisi kulutettua energiaansa ja nauttisi jokaisesta päivästä. Olen pyrkinyt keksimään Aadalle mahdollisimman paljon tekemistä joka viikko, jotta se oppisi aktiiviseen elämäntyyliin. Viikonloput ovat kiireettömämpää aikaa, joten niille onkin mukava sopia erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja. Toki myös arkipäivinä touhuillaan paljon koiran kanssa, mutta viikonloppuisin on aina kiva tehdä jotain "spesiaalia."

Lauantaina avasimmekin meidän "kilpauran" Aadan kanssa. Ilmoitin meidät alkuviikosta lauantaina järjestettyyn speedrace-kilpailuun. Speedrace järjestettiin epävirallisten agilitykisojen ohessa. Kisapaikkana toimi paikallinen agilityhalli, jossa Aada ei ollutkaan ennen käynyt. Mentiin hyvissä ajoin tutustumaan paikkaan jottei tule sitten yllätyksiä kesken suorituksen. Aada on reippain mielin aina kun kohtaamme jotain uutta. Vieraat ihmiset tai paikat eivät jännitä sitä ja se tutustuukin rohkeasti kaikkeen uuteen ja jännittävään. Saatiin mukaan houkuteltua myös velipoika Papi, joten pääsivät sisarukset sitten vähän leikkimäänkin.


Aada ja Papi suoritustensa jälkeen poseeraushommissa


Speedracessa matka oli agilityhallin pitkä suora ja tavoitteena oli juosta sen päästä päähän niin nopeasti kuin vain tassuistaan pääsi. Anniina oli lähettämässä Aadaa ja itse lähdin herkkujen ja vinkulelun kanssa maaliviivaa kohti. Aada keskittyi hienosti omaan suoritukseensa ja juoksikin omassa ryhmässään toiselle sijalle! Tämä oli leikkimielinen kilpailu emmekä lähteneet tavoittelemaan mitään muuta kuin uutta kivaa kokemusta pennulle, mutta hienoahan se oli kuulla että ihan palkintosijoille asti päästiin! Palkinnoksi saatiin vähän herkkuja koiralle, sekä pari päivää kovassa vingutuksessa ollut eläinlelu. Kotiin päästyämme sohvalle pötkähti väsynyt mutta tyytyväinen pentu. Anniinalle iso kiitos avusta ja palkintojen noutamisesta!


Speedracen loputtua Aada jaksoi hienosti jäädä vielä
hallille hengailemaan ja katselemaan agilitykisoja


Sunnuntaina aloitimme ensimmäisen pentukoulumme. Saimme paikan LPKY:n tokojaoksen penturyhmästä, jonne oli tulossa kaksi muuta pentua. Kivaa oli aloittaa joku yhteinen juttu ja innolla sinne myös lähdettiin!

Aada täyttää pian 5 kuukautta, joten olemme tähän mennessä opetelleet perustottelevaisuutta ihan kotosalla. Aada osaa jo kaikki peruskäskyt, kuten istu - maahan - seiso - paikka - sivu - seuraa. Aada on oppinut hienosti myös muita ei niin tärkeitä temppuja, kuten tassu - toinen tassu - orava.. näitähän voisi luetella loputtomiin. Paikkamakuuta ja jälkeä ollaan myös treenailtu pennun ehdoilla. Monelle olenkin sanonut, että näin ahneen ja motivoituneen pennun kouluttaminen on helppoa, sillä Aada on niin kovasti herkkujen perään että se tekee kaikkensa jotta saa ne kädessä olevat namit. 


Pentukoululla ei mitään edustuskuvia otettu -
tämän nappasin ennen tunnille menoa ja pieni sininen olikin intoa täynnä!


Ensimmäisellä kerralla harjoiteltiin perusasentoa eli sivulle tulemista ja istumista. Otettiin myös vähän maahanmenoa sekä muiden pentujen edestä/takaa ohituksia. Mallikkaasti suoriutui Aada näistä tehtävistä. Harjoituskertamme kesti 30 minuuttia joka on tämän ikäiselle pennulle juuri sopivan mittainen pätkä. Tehtävien välissä pidetyt leikkihetket motivoivat pentua jaksamaan ja puolen tunnin jälkeen olikin pentu aika puhki kaikesta keskittymisestä. Erityisen ylpeä olin siitä, että Aadan kanssa harjoiteltiin ekaa kertaa seisaalta maahanmenoa. Tätä emme jostain syystä ole kotona tajunneet tehdä, jotenkin se menee aina rutiinilla istu - maahan. Mutta hienosti Aada tajusi mitä piti tehdä, muutama toisto ja homma oli hanskassa.


Kuva otettu tänään iltalenkiltä,
sorsia on aina niin kiva jäädä tutkailemaan!


Sunnuntaina pentukoulun jälkeen käytiin moikkaamassa vanhempieni luona isä-Tarmo ja setä-Alvin. Sieltä lähdettyämme poikettiin vielä kotimatkalla Aadan synnyinkodilla, jossa se pääsi leikkimään ja moikkaamaan äitiään Rokaa ja muita koiria. Mammakoira antoikin iltapesut Aadalle, joka nautti niistä niin kovasti. Aada on ihan pienestä lähtien tullut meidän mukana kaikkialle ja se onkin oppinut vierailemaan monissa erilaisissa paikoissa. Reippaasti se käyttäytyy, oltiin sitten kotona tai vieraissa.


Kerettiin tänään napata pari kuvaa Aadasta ennen iltalenkkiä -
tarkoituksena oli ikuistaa hieno ilta-aurinko kuviin mutta jotenkin onnistutaan
aina missaamaan se optimaalinen hetki.. ens kerralla sitten!

Kommentit

Suositut tekstit